Stärk rätten till försörjning

Reumatikerförbundet har tillsammans med 37 andra funktionshindersorganisationer skrivit en debattartikel - Funktionshinderspolitiken måste in i valdebatten! Det har varit alldeles för tyst om våra frågor i valrörelsen.

Möjligheterna att varje månad betala för bostad, kläder, mat och allt annat som en människa behöver för att leva, måste stärkas för en femtedel av Sveriges befolkning. Det handlar om rätten till arbete men också om stabila socialförsäkringar, rehabilitering och utbildning, skriver företrädare för 38 funktionshinderorganisationer.

Läs debattartikeln i Dagens Samhälle.