Ont i lederna?

VÄLKOMNA PÅ INTERNATIONELLA REUMATIKERDAGEN 12 OKTOBER  

Nu hjälper vi att fånga upp dem som lider i det tysta 

För sjätte året i rad anordnar Reumatikerdistriktet i Stockholms län tillsammans med reumatologer och sjuksköterskor en öppen mottagning för allmänheten på reumatologmottagning under Internationella Reumatikerdagen.

OBS! I år arrangerar vi drop in på två reumatologimottagningar.  


ÖPPEN MOTTAGNING/DROP IN på:

Centrum för reumatologi, Akademiskt specialistcentrum, vid Torsplan i Stockholm.
Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.


Tid: 08:30-11:00

Besöket är kostnadsfritt men begränsade platser finns, först till kvarn gäller.

All forskning visar att ju tidigare man upptäcker reumatisk sjukdom, desto bättre är behandlingsmöjligheterna och chanserna till bra effekt av behandling ökar avsevärt.

Temat är även i år ”ont i lederna”. Har du eller någon du känner problem med ledvärk? Tveka inte utan kom och få chans till en snabbcheck med läkare. Även sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter finns på plats för frågor.

Gör så här:

Gå in på länken http://rheumatic.netlify.com/sv/ innan besöket och svara på frågorna. Frågeformuläret är under utvärdering och du kommer att tillfrågas om du vill ställa upp och svara på några frågor om formuläret vid ditt besök.

På plats finns även representanter från Reumatikerdistriktet i Stockholms län för att informera om vår verksamhet och svara på frågor om reumatism.

Observera att detta inte är ett fullgott läkarbesök utan en snabbcheck för att se om det finns misstanke om reumatisk sjukdom. Om misstanke finns kommer du att få mer information från vårdpersonalen på plats.


Här finns Akademiskt specialistcentrum: 
Solnavägen 1E, plan 5 
113 65 Stockholm

Vi rekommenderar att du i första hand väljer kollektiva färdmedel för att komma till Akademiskt specialistcenter. 
Tex: 

·         Buss nummer 3, 58, 67, 73, 77, 597 eller 697 till hållplats Torsplan.

·         Tunnelbanans gröna linje till Sankt Eriksplan, uppgång mot Torsgatan. Gå cirka 650 meter eller ta någon av bussarna ovan till Torsplan.

·         Pendeltåg till Stockholm Odenplan, uppgång Vanadisvägen. Gå cirka 600 meter.

Eftersom vårt hus är nybyggt visar de flesta GPS:er och elektroniska kartor ibland fel. Se därför gärna karta på reumatologicentrum.se. 

För mer information om adress, läs mer på:
reumatologicentrum.se
Eller: www.sl.se 

 

Samma tider gäller för Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Däremot en annan länk för att göra "ont i lederna-testet". Gör testet här: http://reumatiskt.se/ontilederna/ 


För att hitta till Karolinska i Huddinge, klicka dig vidare här: 

https://www.karolinska.se/om-oss/hitta-till-karolinska/karolinska-huddinge/


Sprid gärna informationen vidare! Kanske är din granne, din mamma, din pappa, din kusin eller någon annan drabbad av onda och ömma leder. 

Över en miljon människor i Sverige lever med en reumatisk diagnos.  

  

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.