Informationskväll om patientskoleutbildning

Inbjudan till informationskväll om patientskoleutbildning för er som vill medverka i patientskolor inom artros och/eller smärta

Tid och plats: Måndagen den 19 januari 2015, kl. 18:00-20:00, Kronobergsgatan 39, Stockholm.

I patientskolan samverkar primärvården och lokala reumatikerföreningar för att tillsammans underlätta för människor med artros och/eller långvarig smärta. Det är ett nytt och unikt samarbete som gynnar alla inblandade.

Målsättningen med dessa patientskolor är att de kunskaper och erfarenheter som där skapas, tillsammans med fysisk träning, skall ge deltagarna en övergripande, långsiktig och kontinuerlig behandling och därmed ökade möjligheter att leva ett bra liv trots sjukdom.

Samverkan mellan primärvården och reumatikerföreningen består i att en informatör från föreningen är med vid ett tillfälle under patientskolan.

I Stockholms distrikt bedrevs under 2014 över 130 artros- och smärtskolor. I dagsläget finns endast ett fåtal utbildade aktiva informatörer inom distriktet så behovet av nya informatörer är skriande, då vi idag inte har tillräckligt många informatörer att skicka till alla skolor som startar.

Är du utåtriktad? Har du kommit en bra bit på väg när det gäller att hantera din egen sjukdom? Gillar du att leda diskussioner? Du är aktiv och ser nyttan med träning! Då är du personen vi söker och behöver.

I rollen som informatör i en patientskola ingår att initiera och leda samtal om att leva med en kronisk reumatisk sjukdom och att vara det "goda exemplet". Man informerar också om "sin" förening och vad den kan erbjuda.

Själva utbildningen till informatör är på två dagar och under dessa dagar arbetar man framför allt med hur man ska medverka som informatör samt får lite kunskap om vad en patientskola är. Utbildningen går av stapeln i Falun den 10-11 februari 2015.

Själva utbildningen är kostnadsfri, Reumatikerdistriktet står för resekostnaden och Reumatikerförbundet står för allt annat (t.ex. förlorad arbetsförtjänst).

Om ni är intresserade av att veta mer eller om ni vill gå på denna informationskväll anmäl då ert intresse till Reumatikerdistriktet i Stockholms län på e-post: eller telefon: 08-30 42 00. Ange namn, adress, telefonnummer, eventuellt mejladress.

Välkommen!

Johan Hammarström, Ombudsman Reumatikerdistriktet i Stockholms län