Föreläsning om Reumatism den 19 september

FÖRELÄSNING - Reumatism- hur kan vi bota och hur ska det betalas, Johan Frostegård


ABF, Sveavägen 41, Stockholm, kl. 18.00. Entré: 60 SEK

Reumatism är ett ord som förr sände rysningar av obehag genom den som hörde det, och det är en sjukdom som också är vanlig idag. Men det som förr betydde en dom till livslångt lidande är numera en diagnos där det finns goda möjligheter att förhindra och lindra en invalidiserande utveckling.

 

”Fortfarande vet inte läkarna varför många av de reumatiska sjukdomarna uppkommer, men framför allt forskningen om immunsystemet och utvecklingen av nya läkemedel ger anledning till optimism.” Det säger Johan Frostegård, som är professor vid Institutet för miljömedicin och specialist i internmedicin och reumatologi vid Karolinska Institutet i sin bok Reumatism.

 

Som läkare och själv verksam forskare på området vill han berätta för alla som behöver veta mer om reumatismen, för patienterna och deras anhöriga, för dem som arbetar i vården, för politiker och beslutsfattare och många andra. I boken berättar han om de olika reumatiska sjukdomarna, om symptom, diagnos, behandling och prognos. På föreläsningen berättar han om hur vi kommer att kunna bota sjukdomen i framtiden och diskuterar hur det hela ska betalas. Arrangeras tillsammans med ABF.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.